Hogy szaladnak az évek Orrszívó-porszívóval

Nem fél, nem ijed meg a gyermek az orrszívótól?

Általában nem. A kis videófilmünkből is kiderül, hogy egészen pici gyerekek is szívesen használják. Természetesen  az is fontos, hogy az …

További kérdések »

Gyakori kérdések

Nemzetközi Intézetek által bevizsgált termék

Videó film - itt az is látható, ahogy egy kislánynak valóban kiszívják az orrát.

Videó film - rövid bemutató az eszköz használatáról

Gyakori kérdések

» Nem túl drasztikus egy csecsemő orrát porszívóval szívni?

Nem, mert a készülék a porszívó segítségével,  de nem a porszívó erejével szív. A készülék önmagát beszabályozza.

Mivel a porszívó segítségével  folyamatos  szívást lehet elérni, így a magasabban, illetve mélyebben termelődött váladék is leszívható (kb. 1/2 perces folyamatos szívással a két orrlukon).

» Nem okoz fájdalmat az orrszívó használata? Nem kellemetlen?

A gyermekek többnyire nem szeretik, ha piszkálják az orrukat, viszont a fülfájás és más szövődmények sokkal kellemetlenebbek, melyek kialakulási esélye nagyobb akkor, ha nem távolítjuk el teljesen a váladékot az Arianna Bébizsepi segítségével.

» Újszülötteknél is lehet használni az orrszívót?

Amennyiben  akadályozott  az orrlégzés,  illetve váladék van a csecsemő orrában, feltétlenül szükséges a Bébizsepi használata, hiszen az újszülött szájon át nem tud lélegezni, s így nem tud szopni, aludni sem!

» Hányszor kell használni az orrszívót?

Annyiszor, ahányszor az anyuka hallja, hogy a gyermek orra el van dugulva.

» Van-e mellékhatása az orrszívó használatának?

Az orrszívó használatának nincs mellékhatása,  éppen úgy, ahogy az orrfújásnak sincs.

» Muszáj porszívóval szívni?

A járatokból gyenge szívással nem jön ki a váladék, fontos hogy egy megfelelő erejű, folyamatos szívást produkáljunk. Az Arianna Bébizsepivel ez a szívóhatás elérhető.

» Nem fél, nem ijed meg a gyermek az orrszívótól?

Általában nem. A kis videófilmünkből is kiderül, hogy egészen pici gyerekek is szívesen használják. Természetesen  az is fontos, hogy az anyuka, mint egy hétköznapi eszközt, úgy használja a készüléket.

» Eléggé steril-e az eljárás?

Nem a porszívó kell, hogy steril legyen, ahogyan a fogorvosi nyál elszívó gép sem steril. Elég ha, az orrszívó készülék tiszta és az "A"-jelű szívófej steril.

Folyamatos használatánál elegendő egy antibakteriális mosogatószerrel  kimosni az egész készüléket. A fertőtlenítés módja az  elmosott készüléknél az „A” jelű szívófejek kifőzése. (Mikrohullámú készülékben is kifőzhető.)